Jak ugotować Podchmielone risotto
Definicja PODCHMIELONE RISOTTO: Składniki • 1-1,5 szklanki ryżu
• białe wino wytrawne (prawie cała butelka)
• 0,5 kg pieczarek
• puszka zielonego groszku
• olej
• sól, pieprz biały, imbir - raczej duże szczypty Etapy przygotowania 1. Podgrzać olej na patelni, przesypać na nią ryż. Kiedy sie zarumieni/zbrązowieje, dolać pierwszą dawkę wina. 2. Kiedy ryż wchłonie dolane wino, czynność powtórzyć, od czasu do czasu można dodać kilka kropel oleju. I tak na okrągło, aż ryż będzie wyglądał na ugotowany. 3. Dodać pokrojone pieczarki i groszek oraz przyprawy. Konsekwentnie mieszać, aż wszystko się wymiesza;-) i przetrawi. UWAGA: ogień nie może być zbyt ostry! 4. Można podawać jako samodzielne danie albo jako dodatek, np. do ryby albo mięsa.
Czym jest Podchmielone risotto znaczenie w Słownik P .