Przepis na Podgrzybki w
SKŁADNIKI DO PODGRZYBKI W co to jest
Gotowanie Podgrzybki w cieście piwnym. Składniki do listki laurowekoperek10 ziaren pieprzu1.

Jak ugotować Podgrzybki w cieście piwnym

Definicja PODGRZYBKI W CIEŚCIE PIWNYM: Produkty: 20 niedużych borowików lub podgrzybków
3 listki laurowe
koperek
10 ziaren pieprzu
1 szklanka oleju
Ciasto:
1/2 szklanki piwa
2 jajka
25 dag mąki
1 łyżka roztopionego masła
sól Wykonanie: Przygotować ciasto: Oddzielić żółtka jaj od białek. Żółtka wymieszać z piwem, posolić, dodać tyle mąki, aby uzyskać konsystencje ciasta naleśnikowego. Ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem, dodać masło, wymieszać.
W garnku zagotować wodę, dodać liść laurowy, pieprz ziarnisty i koperek, gotować kilka minut, dodać grzyby i razem gotować jeszcze 5 minut. Grzyby wyjąć, obsuszyć. W rondlu rozgrzać olej, każdy grzyb moczyć w przygotowanym cieście i smażyć na złoty kolor, wykładać na ręcznik papierowy aby obsączyć z nadmiaru oleju. Podawać na gorąco.

Czym jest Podgrzybki w cieście piwnym znaczenie w Słownik P .