Przepis na Podgrzybki w
SKŁADNIKI DO PODGRZYBKI W co to jest
Gotowanie Podgrzybki w śmietanie. Składniki do łyżki oliwy z oliwek, 1 cebula, l l śmietany, natka.

Jak ugotować Podgrzybki w śmietanie

Definicja PODGRZYBKI W ŚMIETANIE: SKŁADNIKI:

1 kg podgrzybków,
2 łyżki masła,
4 łyżki oliwy z oliwek,
1 cebula,
l l śmietany,
natka pietruszki,
sól,
pieprz.


SPOSÓB WYKONANIA:

Grzyby umyć, małe zostawić w całości, a duże pokroić. Cebulę posiekać. Rozgrzać oliwę z masłem, wrzucić grzyby i cebulę. Posolić i posypać pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu 15 min. Wlać śmietanę i na zmniejszonym ogniu poddusić jeszcze 10 min. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami.

Czym jest Podgrzybki w śmietanie znaczenie w Słownik P .