Przepis na Podpłomyki Lefse
SKŁADNIKI DO PODPŁOMYKI LEFSE co to jest
Gotowanie Podpłomyki Lefse. Składniki do 200 ml kwaśnego mleka- 3 łyżki cukru- 3 łyżki miodu- 3.

Jak ugotować Podpłomyki Lefse

Definicja PODPŁOMYKI LEFSE: - 50 dag mąki
- 20 dag kwaśnej śmietany (35-proc)
- 200 ml kwaśnego mleka
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
M?kę poł?cz z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj ?mietanę z miodem, kwaśnym mlekiem i cukrem, na koniec dodaj m?kę. Zagnieć ciasto - nie powinno być za twarde. Podgrzej piekarnik do 230°C. Z ciasta ulep rulon, pokrój go na 6 kawałków. każdą porcję ciasta rozwałkuj na placuszek o średnicy 25 cm. Ponakłuwaj widelcem, piecz 5-7 minut na środkowym poziomie piekarnika. Podawaj z masłem i cukrem albo z kremem z gęstej śmietany, cukru i cynamonu.

Czym jest Podpłomyki Lefse znaczenie w Słownik P .