Jak ugotować Polędwica cielęca grillowana z paprykową salsą
Definicja POLĘDWICA CIELĘCA GRILLOWANA Z PAPRYKOWĄ SALSĄ: Składniki • 4 plastry polędwicy cielęcej Przyprawy: • sól • pieprz czarny mielony • pieprz cytrynowy • rozmaryn tarty • papryka słodka mielona Salsa paprykowa: • 1/2 czerwonej papryki • 1 łyżka soku z limonki • 3 łyżki oliwy • pół łyżeczki sosu ostrygowego • pół łyżeczki sosu sojowego • sól • pieprz czarny mielony • szczypta chilli czerwonego • szczypta cukru • oliwa do posmarowania mięsa Etapy przygotowania 1. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbijamy, smarujemy oliwą i mocno przyprawiamy. Grillujemy z każdej strony na złocisty kolor. 2. Przygotowujemy salsę: Oczyszczoną paprykę drobniuteńko kroimy w kosteczkę. Dolewamy wszystkie powyższe składniki salsy do papryki i mieszamy. 3. Grillowaną polędwicę podajemy na gorąco polaną salsą paprykową. Serwujemy do niej pieczywo czosnkowe z grilla.
Czym jest Polędwica cielęca grillowana znaczenie w Słownik P .