Przepis na Polędwica
SKŁADNIKI DO POLĘDWICA co to jest
Gotowanie Polędwica marynowana w przyprawach. Składniki do – 200 g Osłonka wieprzowa na kaszanki –.

Jak ugotować Polędwica marynowana w przyprawach

Definicja POLĘDWICA MARYNOWANA W PRZYPRAWACH: Składniki: Polędwica wołowa – 2,2 kg Bułka tarta – 200 g Osłonka wieprzowa na kaszanki – 100 g Zioła  (150 g): estragon, tymianek, pietruszka, oregano, bazylia, rozmaryn – mieszamy z bułką Dodatki:  ziemniaki blanszowane i pieczone w głębokim tłuszczu Sos Tannat:  0,5 l wina Tannat, 100 g masła, wino Tannat – redukcja na maśle; pasek sosu na talerzu wokół potrawy Panierka:  panierka 6 ziół zmieszanych z bułką tartą  
Sposób przyrządzenia: Obtaczasz polędwicę w bułce z ziołami, wsuwasz w osłonkę z wieprzowiny, pieczesz na ruszcie 25 min. obracając co jakiś czas. Kroisz na cienkie plastry pod kątem 45 st. Trzy plastry na porcję – ułożone w wachlarz.

Czym jest Polędwica marynowana w znaczenie w Słownik P .