Jak ugotować Polędwica marynowana w przyprawach
Definicja POLĘDWICA MARYNOWANA W PRZYPRAWACH: Składniki: Polędwica wołowa – 2,2 kg Bułka tarta – 200 g Osłonka wieprzowa na kaszanki – 100 g Zioła (150 g): estragon, tymianek, pietruszka, oregano, bazylia, rozmaryn – mieszamy z bułką Dodatki: ziemniaki blanszowane i pieczone w głębokim tłuszczu Sos Tannat: 0,5 l wina Tannat, 100 g masła, wino Tannat – redukcja na maśle; pasek sosu na talerzu wokół potrawy Panierka: panierka 6 ziół zmieszanych z bułką tartą
Sposób przyrządzenia: Obtaczasz polędwicę w bułce z ziołami, wsuwasz w osłonkę z wieprzowiny, pieczesz na ruszcie 25 min. obracając co jakiś czas. Kroisz na cienkie plastry pod kątem 45 st. Trzy plastry na porcję – ułożone w wachlarz.
Czym jest Polędwica marynowana w znaczenie w Słownik P .