Przepis na Polędwica po
SKŁADNIKI DO POLĘDWICA PO co to jest
Gotowanie Polędwica po mediolańsku. Składniki do smalec, 1/2 szklanki śmietany, łyżka kaparów, 10.

Jak ugotować Polędwica po mediolańsku

Definicja POLĘDWICA PO MEDIOLAŃSKU: Produkty: 40 dag polędwicy wołowej, 1 dag mąki, smalec, 1/2 szklanki śmietany, łyżka kaparów, 10 dag żółtego sera, sól, pieprz, tymianek i przyprawa do zup do smaku Wykonanie: Polędwicę umyć, zdjąć błonę, posypać przyprawami i mąką, włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć ze wszystkich stron, ciągle obracając. Następnie polać śmietaną wymieszaną z kaparami i przyprawami, posypać startym żółtym serem i zapiec w gorącym piekarniku. Gotowe mięso wyjąć, pokroić w plastry w poprzek włókien, ułożyć na półmisku i polać doprawionym sosem.

Czym jest Polędwica po mediolańsku znaczenie w Słownik P .