Przepis na Polędwica w cieście
SKŁADNIKI DO POLĘDWICA W co to jest
Gotowanie Polędwica w cieście. Składniki do pieprzziołaolej1 opakowanie mrożonego ciasta.

Jak ugotować Polędwica w cieście

Definicja POLĘDWICA W CIEŚCIE: 2 polędwiczki wieprzowe (razem ok. 70 dag)
sól, pieprz
zioła
olej
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i ziołami, można też roztartym ząbkiem czosnku. Odstawić na 1h. Ciasto rozmrozić na dole lodówki. Polędwiczki podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni, przestudzić. Ułożyć na przygotowanym ciecie, starannie zacisnąć brzegi, wstawić do nagrzanego piekarnika powyżej 220 st. C. Upiec. Podawać z czystym czerwonym barszczem.  

Czym jest Polędwica w cieście znaczenie w Słownik P .