Przepis na Polędwica w
SKŁADNIKI DO POLĘDWICA W co to jest
Gotowanie Polędwica w obręczach z papryki. Składniki do czerwona i żółta)- 2 łyżki oliwy- sól.

Jak ugotować Polędwica w obręczach z papryki

Definicja POLĘDWICA W OBRĘCZACH Z PAPRYKI: Składniki:
- 1/2 kg polędwicy
- 2 duże papryki (czerwona i żółta)
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz

Sposób przyrządzania:

Polędwicę kroimy na grube plastry, paprykę na okręgi. Plastry mięsa umieszczamy w okręgach z papryki. Smarujemy po obu stronach oliwą. Grillujemy 3-4 min, przewracając z jednej strony na drugą. Posypujemy solą i pieprzem. Do polędwicy pasuje węgierski Egri Bikaver lub River Route - Merlot rocznik 1998, rumuńskie wino o aromacie cedru i dojrzałych czerwonych owoców (wina czerwone pijemy w temp. pokojowej, 18-20°C).

Czym jest Polędwica w obręczach z znaczenie w Słownik P .