Przepis na Polędwica wołowa
SKŁADNIKI DO POLĘDWICA WOŁOWA co to jest
Gotowanie Polędwica wołowa po czesku. Składniki do selera 1 marchewka 1 pietruszka 75 g słoniny 4.

Jak ugotować Polędwica wołowa po czesku

Definicja POLĘDWICA WOŁOWA PO CZESKU: Składniki 750 g polędwicy wołowej 3 cebule 1/2 selera 1 marchewka 1 pietruszka 75 g słoniny 4 ziarenka pieprzu sól, pieprz 1 listek laurowy 2 gozdziki 2 łyżki masła 1 szklanka rosołu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki mąki 1 szklanka kwaśnej śmietany  Sposób wykonania Warzywa oczyścić, umyć, pokroić w kosteczkę. Słoninę pokroić w taką sama kostkę. Polędwicę umyć, natrzeć łyżeczką soli i odrobiną pieprzu. Mięso ułożyć w rondlu, obłożyć warzywami, słoniną i przyprawami. Skropić stopionym masłem. Wstawić do piekarnika na grzanego do temp. 220° C. Piec 20 min, po l0 min obrócić mięso. Pieczeń podlać goracym rosołem i piec 15-20 min w temp. 180° C. Wyjąć, pokroić w plastry. Sos przecedzić, dodać makę wymieszaną ze smietaną i 2 łyżkami sosu z pieczenia,  zagotować. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Czym jest Polędwica wołowa po czesku znaczenie w Słownik P .