Przepis na Polędwica wołowa w
SKŁADNIKI DO POLĘDWICA WOŁOWA co to jest
Gotowanie Polędwica wołowa w winie. Składniki do wytrawnego czerwonego wina- 6 ząbków czosnku- sól.

Jak ugotować Polędwica wołowa w winie

Definicja POLĘDWICA WOŁOWA W WINIE: Produkty: - 1 kg polędwicy wołowej
- 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina
- 6 ząbków czosnku
- sól
Wykonanie: Cały kawałek polędwicy naszpikować czosnkiem, posypać solą i wstawić do nagrzanego piekarnika. Po 15 minutach wylać na mięso podgrzane wino i zapiekać mięso aż będzie gotowe. W międzyczasie polewać mięso mieszanką wina i wydzielonego w czasie pieczenia soku. Mięso podawać gorące, pokrojone w plastry i polane otrzymanym w czasie pieczenia sosem. Podawać z pieczonymi ziemniakami i marynowanymi warzywami.

Czym jest Polędwica wołowa w winie znaczenie w Słownik P .