Jak ugotować Polędwica wołowa z suszonymi śliwkami
Definicja POLĘDWICA WOŁOWA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI: Produkty: 70-80 dag polędwicy
8 plastrów chudego, wędzonego boczku
2 cebule
10 dag suszonych śliwek
8 łyżek przecieru pomidorowego
smalec
sól, pieprz Wykonanie: Śliwki namoczyć w wodzie, co najmniej na godzinę, tak aby napęczniały. Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić na średniej grubości plastry i zbić każdy kawałek tłuczkiem. Posolić i popieprzyć, a następnie z jednej stron posmarować przecierem pomidorowym. Na przecier położyć plasterek boczku, cebuli i jedną suszoną śliwkę. Zwinąć każdy plasterek w rulonik i spiąć wykałaczką. Rozgrzać smalec w rondlu, ułożyć ciasno ruloniki, zrumienić z obu stron, następnie przykręcić gaz, podlać trochę wody i dusić aż będą miękkie, około1 godziny.
Czym jest Polędwica wołowa z suszonymi znaczenie w Słownik P .