Przepis na Polędwica z
SKŁADNIKI DO POLĘDWICA Z co to jest
Gotowanie Polędwica z pieprzem. Składniki do łyżeczka szałwi gałązka świeżego rozmarynu lub.

Jak ugotować Polędwica z pieprzem

Definicja POLĘDWICA Z PIEPRZEM: Produkty: 1,5 kg polędwicy
łyżka mąki
płaska łyżeczka szałwi
gałązka świeżego rozmarynu lub łyżeczka suszonego
pół szklanki bulionu
2 - 3 łyżki oliwy
kieliszek brandy
1,5 łyżeczki czarnego pieprzu
sól Wykonanie: Pieprz ziarnisty grubo zemleć, wymieszać z ziołami i mąką.
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, obtoczyć w mieszance mąki i przypraw i odstawić na 30 minut.
Następnie zrumienić na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropić brandy, podlać gorącym bulionem, przykryć i wstawić do gorącego piekarnika na 20 - 30 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę.
Pokroić mięso na plastry i przełożyć na wygrzany półmisek. Sos podać w sosjerce.

Czym jest Polędwica z pieprzem znaczenie w Słownik P .