Przepis na Polędwiczka
SKŁADNIKI DO POLĘDWICZKA co to jest
Gotowanie Polędwiczka wieprzowa marynowana w żubrówce z dwoma farszami. Składniki do g Szpinak - 20.

Jak ugotować Polędwiczka wieprzowa marynowana w żubrówce z dwoma farszami

Definicja POLĘDWICZKA WIEPRZOWA MARYNOWANA W ŻUBRÓWCE Z DWOMA FARSZAMI: Składniki:
(1 porcja) Polędwiczka wieprzowa - 130 g Szpinak - 20 g Borowik mrożony - 50 g Cebula - 20 g Śmietana kremówka 50 g Kasza jaglana - 10 g Jabłko - 20 g Masło - 40 g Żubrówka 100 ml Sos: Krupnik - 100 ml Buraki - 100 g Mąka ziemniaczana - 200 g  
Sposób przyrządzenia: Polędwiczkę rozklepujemy, marynujemy w żubrówce i soli przez około 2 godziny. Nadzienie: Farsz 1: Podsmażamy na maśle jabłka a następnie dodajemy ugotowane wcześniej kasze jaglaną. Doprawiamy do smaku. Farsz 2: Podsmażamy na maśle cebulę pokrojoną w kostkę a następnie pokrojone drobno borowiki. Pod koniec dodajemy śmietanę. Doprawiamy solę i pieprzem. Na uformowanym kształcie prostokąta z polędwiczki kładziemy farsz z kaszy jaglanej ze szpinakiem, zwijamy następnie kładziemy farsz z borowików, formujemy roladę. Roladkę owijamy słoniną. Pieczemy w piecu przez około 40 minut, w temperaturze 180 stopni. Sos: Na rozgrzaną patelnię wlewamy krupnik i podpalamy, wrzucamy pokrojone buraki flambirujemy. Gotujemy powoli z dodatkiem soku z cytryny. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną.
 

Czym jest Polędwiczka wieprzowa znaczenie w Słownik P .