Przepis na polędwiczki
SKŁADNIKI DO POLĘDWICZKI co to jest
Gotowanie polędwiczki maharadży. Składniki do 5 min.Trudność: średnio trudneSkładniki na 6 porcji •.

Jak ugotować polędwiczki maharadży

Definicja POLĘDWICZKI MAHARADŻY: Przygotowanie: 50 min

Pieczenie: 30 min.

Smażenie: 5 min.

Trudność: średnio trudne


Składniki na 6 porcji

• 2 polędwiczki wieprzowe • 1/2 l śmietany • mała puszka przecieru pomidorowego • 3 łyżeczki przyprawy curry • 5 jabłek • 4 gruszki • 2 owoce mango • 30 dog sera o łagodnym smaku • cytryna,sól,pieprz,sklarowane masło
Etapy przygotowania

1. Mięso pokroić w plastry,przesmażyć na maśle-lekko zrumienić. 2. Jabłka wydrążyć,pokroić w półplasterki,gruszki obrać,przekroić,wybrać gniazda nasienne,pokroić w plastry,skropić sokiem z cytryny Mango obrać,pokroić w drobną kostkę 3. Na patelnię wlać śmietanę,dodać przecier pomidorowy,curry,mango,sól,pieprz,cukier.Gotować ok.5 min. 4. Mięso ułożyć w żaroodpornym naczyniu,położyć na to jabłka i gruszki,zalać przygotowaną śmietaną i posypać serem.Zapiekać ok.30 min.

Czym jest polędwiczki maharadży znaczenie w Słownik P .