Przepis na Polędwiczki pod
SKŁADNIKI DO POLĘDWICZKI POD co to jest
Gotowanie Polędwiczki pod kołderką. Składniki do cebulemiódocet balsamicznytymianek4 łyżki oliwysól.

Jak ugotować Polędwiczki pod kołderką

Definicja POLĘDWICZKI POD KOŁDERKĄ: 1-2 polędwiczki wieprzowe
2 czerwone cebule
miód
ocet balsamiczny
tymianek
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
marynata:
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
łyżka sosu sojowego
2 łyżki sosu teriyaki
gał?zki rozmarynu Polędwiczki opłukać, oczyścić z błon i tłuszczu. Pokroić w 3 cm plasterki. Składniki marynaty wymieszać, polać ni? mięso i odstawić na minimum 15 min. Mięso osączyć, krótko obsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Cebule obrać, pokroić w talarki. Podsmażyć na reszcie oliwy, dodać tymianek, przyprawi solą i pieprzem oraz octem i miodem. Smażyć, mieszając, aż powstanie jednolita masa. "Cebulową konfiturę
" nakładać na usmażone polędwiczki. Kilka minut przed podaniem wstawić do gorącego piekarnika. Przed podaniem każdą polędwiczkę przybrać gał?zką rozmarynu.

Czym jest Polędwiczki pod kołderką znaczenie w Słownik P .