Jak ugotować Polędwiczki w winie
Definicja POLĘDWICZKI W WINIE: Składniki • 60 dag polędwiczek wieprzowych • 1 szklanka wytrawnego wina • ząbek czosnku przeciśnięty przez praske • 5 dag orzechów pistacjowych • 2 łyżki kolorowego pieprzu • 4 łyżki musztardy • świerzy tymianek, sól Etapy przygotowania 1. Polędwiczki umyć, osuszyć i pokroić na grube plastry. Włożyć do miseczki, zalać winem i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu odsączyć z zalewy. 2. Orzechy dość grubo zemleć, pieprz utłuc. Tymianek drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać. 3. Przygotowane plastry mięsa posmarować z obu stron musztardą, obtoczyć w panierce orzechowo - ziołowej i piec na ruszcie po 6 minut z każdej strony. Przed podaniem posolić.
Czym jest Polędwiczki w winie znaczenie w Słownik P .