Przepis na Polędwiczki
SKŁADNIKI DO POLĘDWICZKI co to jest
Gotowanie Polędwiczki wieprzowe podane na szafranowym risotto. Składniki do kg Oscypek - 200 g.

Jak ugotować Polędwiczki wieprzowe podane na szafranowym risotto

Definicja POLĘDWICZKI WIEPRZOWE PODANE NA SZAFRANOWYM RISOTTO: Składniki: (7 porcji) Polędwiczka wieprzowa - 1 kg Oscypek - 200 g Gęsia wątroba - 200 g Roguefort - 200 g Otrzewna (siatka wieprzowa) Wino białe słodkie Porto Tyminek Ocet biały winny Pieprze młotkowany Do dekoracji gałązki świeżego i suszonego tymianku Placuszki z kopru włoskiego: Koper włoski - 4 szt. Parmezan - 100 g Bułka tarta - 100 g Oliwa z oliwek Jaja - 2 szt. Tymianek świeży Szafranowe risotto: Ryż włoski arborio - 500 g Smardze pasteryzowane - 500 g Borowiki - 500 g Mleko - 500 ml Wino białe - 100 ml Szafran, sól, pieprz Sos: Wątroba drobiowa - 300 g Cebula - 100 g Śmietana - 300 ml Wino białe słodkie Porto - 100 ml Smardze pasteryzowane - 100 g Oliwa truflowa Sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Poledwiczkę marynujemy w winie Porto, białym occie winnym, tymianku i pieprzu na 48 godzin przez przyrzadzeniem. Zamarynowaną faszerujemy na przemian oscypkiem, roguefortem i gęsią wątrobą, zawijamy otrzewną i pieczemy w temp. 200 stopni około 12 minut. Z kopru włoskiego obcinamy wierzchnie liście a z bulw kroimy centymetrowe krążki, które panierujemy w jajku i panierce sporządzonej z bułki tartej, parmezanu i świeżego tymianku. Ryż przesmażamy razem ze smardzami i borowikami, podlewamy białym winem, mlekiem i gotujemy do momentu całkowitego rozklejenia się ryżu. Przyprawiamy szafranem, solą i pieprzem. Wątrobę przesmażamy z cebulą, blenderujemy i dodajemy do odparowanej śmietany z pokrojonymi w julienne smardzami. Sos aromtyzujemy odciekiem spod smardzów i oliwą truflową. Całośc dekorujemy tymiankiem.

Czym jest Polędwiczki wieprzowe podane znaczenie w Słownik P .