Przepis na Polędwiczki
SKŁADNIKI DO POLĘDWICZKI co to jest
Gotowanie Polędwiczki wieprzowe w ciemnym piwie. Składniki do oleju1/2 filiżanki pokruszonych.

Jak ugotować Polędwiczki wieprzowe w ciemnym piwie

Definicja POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W CIEMNYM PIWIE: 6 polędwiczek wieprzowych (po 20 dag)
2-3 łyżki oleju
1/2 filiżanki pokruszonych orzeszków ziemnych
1/4 filiżanki posiekanych orzechów laskowych
1/2 pęczka posiekanej natki
1/2 filiżanki oliwy
1/2 filiżanki mieszanych owoców suszonych (posiekanych)
1/2 filiżanki białego wytrawnego wina
1 filiżanka słodkiego ciemnego piwa
1 łyżka masła Najlepiej smakują z frytkami - świeżo usmażonymi, chrupi?cymi, jak najcieńszymi. Do picia podajemy piwo - koniecznie to samo, którego użyli?my do gotowania
Rozgrzej piekarnik do 200°C. W brytfannie rozgrzej olej, włóż polędwiczki, obsmaż ze wszystkich stron na mocnym ogniu. Zdejmij z ognia, odłóż do wystygnięcia. Wymieszaj orzeszki ziemne, orzechy laskowe, natkę, suszone owoce i oliwę. Podsmażone polędwiczki posmaruj przygotowaną mieszaniną, ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 10 minut. Wyjmij polędwiczki, zabezpiecz je przed wystygnięciem. Wytworzony podczas pieczenia sos wlej do rondelka, dodaj białe wino oraz piwo, zagotuj. Zmniejsz ogień, ci?gle mieszając, dodawaj po kawałeczku masło. Polędwiczki polej sosem. Możesz podawać z ziemniakami i sezonowymi warzywami.

Czym jest Polędwiczki wieprzowe w znaczenie w Słownik P .