Przepis na Polędwiczki
SKŁADNIKI DO POLĘDWICZKI co to jest
Gotowanie Polędwiczki wieprzowe w sosie z miodu pitnego. Składniki do miodu akacjowego jasnego - 2.

Jak ugotować Polędwiczki wieprzowe w sosie z miodu pitnego

Definicja POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE Z MIODU PITNEGO: Składniki: - 2 polędwiczki wieprzowe - 1 łyżeczka miodu akacjowego jasnego - 2 łyżki musztardy Dijon - 0,5 szklanki miodu pitnego Sposób przyrządzania: Do miski wrzucić musztardę i łyżeczkę miodu, wymieszać. Mięso posolić, popieprzyć i włożyć do musztardy z miodem, natrzeć. Jeszcze popieprzyć. Marynować w chłodnym miejscu 1 godzinę. Rozgrzać oliwę na patelni i obsmażyć polędwiczki na mocnym ogniu króciutko z obu stron. Na patelnię wlać miód pitny i dusić, aż miód pitny prawie całkiem nie wyparuje. Zdjąć patelnię z ognia. Polędwiczki wyjąc na deskę. Na patelnię dołożyć troszkę musztardy i gęstej śmietany, wymieszać by utworzył się sos. Podgrzać do aż się zagotuje.
 
Zdjąć z gazu. Mięso pokroić na plasterki, ułożyć je na talerzu i polać sosem.  

Czym jest Polędwiczki wieprzowe w sosie znaczenie w Słownik P .