Przepis na Polędwiczki
SKŁADNIKI DO POLĘDWICZKI co to jest
Gotowanie Polędwiczki wieprzowe z sosem śliwkowym na bakłażanie. Składniki do 0,3 l Brendy - 0,05 l.

Jak ugotować Polędwiczki wieprzowe z sosem śliwkowym na bakłażanie

Definicja POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z SOSEM ŚLIWKOWYM NA BAKŁAŻANIE: SKŁADNIKI: Polędwiczka wieprzowa - 1,6 kg Olej - 0,3 l Brendy - 0,05 l Śliwki suszone kalifornijskie - 0,3 kg Cebula oczyszcz. - 0,1 kg Powidła - 0,2 kg Sos demi glace - 0,5 kg Miód - 0,1 kg Wino czerwone - 0,3 l Masło - 0,2 kg Ziemniaki gotowane - 1,5 kg Bakłażan - 1 kg Przyprawy: świeże zioła, sól, pieprz WYKONANIE: Polędwiczki wieprzowe oczyszczamy, następnie marynujemy w oleju z dodatkiem brandy i przypraw (pieprz, tymianek). Tak przygotowaną polędwiczkę pozostawiamy na 3-6 godz. w chłodni. Przygotowanie sosu: cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na maśle, dodajemy powidła śliwkowe i śliwki kalifornijskie pokrojone w paski, podlewamy winem czerwonym i redukujemy. Dodajemy demi glace, następnie doprawiamy miodem i przyprawami. Podajemy na zgrilowanym bakłażanie, uzupełniając ziemniakami i sosem śliwkowym.

Czym jest Polędwiczki wieprzowe z sosem znaczenie w Słownik P .