Przepis na Polewka rycerska
SKŁADNIKI DO POLEWKA RYCERSKA co to jest
Gotowanie Polewka rycerska. Składniki do dag wątroby wieprzowej,5 dag cebuli,2 dag tłuszczu,1.

Jak ugotować Polewka rycerska

Definicja POLEWKA RYCERSKA: 25 dag włoszczyzny,
50 dag kości,
1 i 1/2 l wody,
30 dag wątroby wieprzowej,
5 dag cebuli,
2 dag tłuszczu,
1 żółtko,
sól

Ugotować wywar z włoszczyzny i kości, przecedzić. Cebule pokroić w plastry, podsmażyć z pokrojona w plastry wątrob?. Podl?c wywarem, poddusić Połowe podduszonej wątroby zemleć wraz z warzywami z wywaru. Rozprowadzić z reszta wywaru, dodać pozostała wątrobę pokrojoną w kostkę, zaci?gnąć żółtkami. Przyprawić solą. Podawać z grzankami.

Czym jest Polewka rycerska znaczenie w Słownik P .