Przepis na Polewka z małżami
SKŁADNIKI DO POLEWKA Z MAŁŻAMI co to jest
Gotowanie Polewka z małżami. Składniki do mąki500 ml bulionu rybnego instant125 ml wytrawnego.

Jak ugotować Polewka z małżami

Definicja POLEWKA Z MAŁŻAMI: 4 kolby cykorii
2 małe cebule
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
500 ml bulionu rybnego instant
125 ml wytrawnego białego wina
10 dag gęstej śmietany
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka curry
sól, pieprz
1 duży słoik małży w sosie własnym (50 dag)
2 łyżki posiekanego szczypiorku Cykorie umyć, wykroić gł?bu, pokroić w paski. Cebulki posiekać i zeszklić na maśle. Dodać cykorie, krótko poddusić, oprószyć m?ką i zasmażyć. Zalać gor?cym bulionem, winem oraz szklanka wody, gotować 5  min. na małym ogniu, dodać ?mietanę, sok z cytryny, sól, pieprz i curry, wymieszać. Na koniec włożyć os?czone małże, podgrzewać ok. 5 min. Przed podaniem posypać szczypiorkiem

Czym jest Polewka z małżami znaczenie w Słownik P .