Przepis na Polski wielkanocny
SKŁADNIKI DO POLSKI co to jest
Gotowanie Polski wielkanocny sos chrzanowy. Składniki do kwasku) - 2 jajka na twardo - łyżka cukru.

Jak ugotować Polski wielkanocny sos chrzanowy

Definicja POLSKI WIELKANOCNY SOS CHRZANOWY: Składniki: - mały słoik tartego chrzanu (na kwasku) - 2 jajka na twardo - łyżka cukru - pół szklanki śmietany - sól - ewentualnie: 2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku - łyżeczka startej na miazgę cebuli - łyżeczka drobno posiekanej zielonej pietruszki Sposób przyrządzania: Żółtka rozetrzyj z chrzanem, śmietaną i cukrem na jednolitą masę. Jeśli chrzan jest zbyt mocny, dodaj więcej cukru, tak by sos był słodkawo-kwaśny. Białka posiekaj i połącz z sosem. Możesz dodać szczypiorek, cebulę i pietruszkę. Uwaga: część śmietany można zastąpić majonezem.

Czym jest Polski wielkanocny sos znaczenie w Słownik P .