Przepis na Pomarańcze na deser
SKŁADNIKI DO POMARAŃCZE NA co to jest
Gotowanie Pomarańcze na deser. Składniki do smaku waniliowym, 5 łyżek cukru, 0.5 l mleka, 2 jajka.

Jak ugotować Pomarańcze na deser

Definicja POMARAŃCZE NA DESER: SKŁADNIKI: 2 lub 3 pomarańcze, 1 paczka budyniu o smaku waniliowym, 5 łyżek cukru, 0.5 l mleka, 2 jajka, 4 łyżki serka homogenizowanego, 1 łyżka rodzynek, 1 łyżka posiekanych orzechów. WYKONANIE: Pomarańcze przepołowić, wyjąć miąższ i pokrajać w kostkę, po czym wymieszać z rodzynkami i pozostawić. Ugotować budyń, mieszać aż przestygnie. Serek utrzeć na gładką masę, dodając w czasie ucierania żółtka, ubić trzepaczką. Ostrożnie łyżka po łyżce dodawać do budyniu, ciągle mieszając. Połączyć masę z owocami. Napełnić "pomarańczowe miseczki" (uprzednio dobrze wymyte) po brzegi. Ubić białka z łyżką cukru i cukrem waniliowym. Zgrabnie przykryć masę serowo - budyniową, starając się uformować z piany piramidki albo wklęsłe siodełka. Posypać orzechami i na krótko wsunąć do bardzo gorącego piekarnika, aby na pianie powstała skórka.

Czym jest Pomarańcze na deser znaczenie w Słownik P .