Przepis na Pomarańcze
SKŁADNIKI DO POMARAŃCZE co to jest
Gotowanie Pomarańcze nadziewane. Składniki do mielonej wieprzowiny200 g orzechów ziemnych½ łyżeczki.

Jak ugotować Pomarańcze nadziewane

Definicja POMARAŃCZE NADZIEWANE: 8 pomarańczy
3-4 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
750 g mielonej wieprzowiny
200 g orzechów ziemnych
½ łyżeczki kolendry
1 suszony str?czek chili
2 łyżeczki pasty krewetkowej
8 li?ci sałaty
sól

Czosnek zmiażdżyć, podsmażyć 2 min. na rozgrzanym oleju, dodać wieprzowinę, posiekane orzeszki, zmieloną kolendrę, utarte chili, sól, pastę krewetkową. Smażyć na słabym ogniu przez 5 min, mieszając. Pomarańcze przeci?ć na pół, wyjąć mi?ższ. Mięso wymieszać z pomarańczami. Nałożyć do skórek pomarańczowych, ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać ok. 10 min. Półmisek wyłożyć li?ćmi sałaty, ułożyć połówki pomarańczy.

Czym jest Pomarańcze nadziewane znaczenie w Słownik P .