Przepis na Pomarańcze w
SKŁADNIKI DO POMARAŃCZE W co to jest
Gotowanie Pomarańcze w kubraczkach. Składniki do śmietankowe, waniliowe, pomarańczowe, malaga.

Jak ugotować Pomarańcze w kubraczkach

Definicja POMARAŃCZE W KUBRACZKACH: Składniki: 4 spore pomarańcze 2 litry lodów (śmietankowe, waniliowe, pomarańczowe, malaga, stracciatella) bita śmietana (może być w sprayu) 2- 3 fyżki cukru pudru 2- 3 łyżki rumu lub brandy Sposób przyrządzenia: Pomarańcze dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. Przekroić na połowy i delikatnie usunąć miąższ, oczyścić go z białych błonek i pestek i pokroić w niewielką kostkę, posypać cukrem pudrem i skropić alkoholem. Wymieszać. Połówki pomarańczy napełnić lodami, przykryć miąższem pomarańczowym i przykryć czapeczkami z bitej śmietanki (można też posypać startą na tarce czekoladą lub wiórkami kokosowymi albo płatkami śniadaniowymi).

Czym jest Pomarańcze w kubraczkach znaczenie w Słownik P .