Przepis na Pomarańczowa nóżka
SKŁADNIKI DO POMARAŃCZOWA co to jest
Gotowanie Pomarańczowa nóżka kurczaka. Składniki do papryki2 nóżki kurczaka40 g roztopionego masła6.

Jak ugotować Pomarańczowa nóżka kurczaka

Definicja POMARAŃCZOWA NÓŻKA KURCZAKA: 3 pomarańcze
1 jajko
½ szkl. mąki
szczypta ostrej papryki
2 nóżki kurczaka
40 g roztopionego masła
6 łyżek sherry
kilka li?ci sałaty rzymskiej
50 g żółtego sera
½ pęczka szczypiorku
sól, pieprz

Piekarnik rozgrzać do 190 st. C. Skórkę z 2 pomarańczy zetrzeć drobno na tarce, wycisnąć sok. Połowę soku wymieszać z roztrzepanym jajkiem. M?kę wymieszać z solą, pieprzem, papryką i start? skórką. Nóżki panierować, maczając w jajku wymieszanym z sokiem, a następnie obtaczając w m?ce. Włożyć do żaroodpornego naczynia, polać rozpuszczonym masłem i wstawić do piekarnika na 1h
(po ½ h obrócić). Z pozostałego soku, startego sera i szczypiorku przygotować sos i polać nim sałatę. Trzeci? pomarańczę pokroić na cienkie plasterki i dodać do sałatki.

Czym jest Pomarańczowa nóżka kurczaka znaczenie w Słownik P .