Przepis na Pomarańczowy krem
SKŁADNIKI DO POMARAŃCZOWY co to jest
Gotowanie Pomarańczowy krem do ciasta. Składniki do kubeczki • mały kubeczek śmietanki kremówki.

Jak ugotować Pomarańczowy krem do ciasta

Definicja POMARAŃCZOWY KREM DO CIASTA: Składniki • Krem: • duży kubek kefiru lub 2 małe kubeczki • mały kubeczek śmietanki kremówki(wystarczy 30 % tł.) • mała paczka żelatyny spożywczej • kilka pomarańczy(zależy od soczystości) • 3 łyżeczki cukru pudru(można dodać więcej)
Etapy przygotowania 1. Wycisnąć ok. 3 łyżki soku z pomarańczy. 2. Wlać kefir do naczynia, zmiksować z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy. 3. 2-3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w małej ilości wody. 4. Obrać 2-3 pomarańcze, pokroić w małą kosteczkę. 5. Ubić śmietankę i dodać do wcześniej przygotowanego kefiru z sokiem i cukrem pudrem.Dodać do tego żelatynę i pokrojone owoce pomarańczy.Jeszcze chwilę miksować. 6. Krem już można wylać na ciasto udekorować owocami i zalać galaretka. 7. Gdy po wymiksowaniu okaże się,że krem jest za rzadki wskazane jest przed wyłożeniem na ciasto oczywiście dodanie jeszcze ok.2 łyżeczek rozpuszczonej żelatyny i ponowne zmiksowanie.Krem powinien bardzo szybko stężeć.

Czym jest Pomarańczowy krem do ciasta znaczenie w Słownik P .