Przepis na Pomarańczowy krem
SKŁADNIKI DO POMARAŃCZOWY KREM co to jest
Gotowanie Pomarańczowy krem. Składniki do skórka z pomarańczy WYKONANIE: Mleko zagotować. Zdjąć z.

Jak ugotować Pomarańczowy krem

Definicja POMARAŃCZOWY KREM: SKŁADNIKI: 1/2 l mleka 5 żółtek 70 g cukru pudru skórka z pomarańczy WYKONANIE: Mleko zagotować. Zdjąć z ognia, dodać skórkę, odstwić, by ostygło. Piekarnik rozgrzać do 150 st. Żółtka ubić z cukrem pudrem na pulchną masę. Dodawać powoli mleko, cały czas ubijając. Krem przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec przez 20 minut. Wyjąć, ostudzić. Odstawić do lodówki. Podawać schłodzone.

Czym jest Pomarańczowy krem znaczenie w Słownik P .