Przepis na Pomidorowa
SKŁADNIKI DO POMIDOROWA co to jest
Gotowanie Pomidorowa konfitura z imbirem. Składniki do świeżego korzenia imbiru • szypta soli • 1 i.

Jak ugotować Pomidorowa konfitura z imbirem

Definicja POMIDOROWA KONFITURA Z IMBIREM: Składniki • 900 g dojrzałych pomidorów. • 55 g świeżego korzenia imbiru • szypta soli • 1 i 1/2 szklanki cukru • 1/4 szklanki świeżego soku z cytryny Etapy przygotowania 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. 2. Obrać i pokroić w kostkę imbir. 3. W szklanej misce wymieszać pomidory z imbirem, przykryć folią i wstawić na noc do lodówki 4. Odlać płyn z pomidorów do rondla z nierdzewnej stali, pomidory zachować. 5. Do rondla wsypać cukier, zagotować na średnim ogniu cały czas mieszając. Gotować przez 8 minut aż zgęstnieje. 6. Wymieszać zachowane pomidory i sok z cytryny. 7. Kontynuować gotowanie, aż mieszanina nabierze konsystencję dżemu. odstawić z ognia. Wystudzić. 8. Podawać jako przystawkę do drobiu, wieprzowiny lub baraniny z rusztu lub rożna. Konfiturę można przechowywać w lodówce do 3 miesięcy.

Czym jest Pomidorowa konfitura z imbirem znaczenie w Słownik P .