Przepis na Pomidorowe talarki
SKŁADNIKI DO POMIDOROWE co to jest
Gotowanie Pomidorowe talarki z makiem. Składniki do soli 100 g schłodzonego masła, pokrojonego w.

Jak ugotować Pomidorowe talarki z makiem

Definicja POMIDOROWE TALARKI Z MAKIEM: SKŁADNIKI: Ciasto: 225 g mąki pszennej szczypta soli 100 g schłodzonego masła, pokrojonego w kostki 2 łyżeczki maku zimna woda Farsz: 24 pomidorki koktajlowe 1 łyżka oliwy 25 g masła 25 g mąki pszennej 270 ml mleka sól i pieprz 50 g sera cheddar 100 g twarożku 12 liści bazylii WYKONANIE: Formę do pieczenia 12 mufinków o średnicy 7,5 cm posmarować cienką warstwą masła. Do malaksera przesiać mąkę i sól, dodać masło, zmiksować, przełożyć do dużej miski, dodać mak, wlać niewielką ilość zimnej wody i zagnieść ciasto. Wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę i podzielić na pół. Każdą połowę rozwałkować i wyciąć 6 krążków o średnicy 9 cm. Poszczególne kawałki rozwałkować do 12 cm średnicy. Wyłożyć nimi formę, starannie dociskając ciasto. Obłożyć krążkami z pergaminu, obciążyć fasolką i schładzać w lodówce przez 30 min. Następnie piec przez 10 minut w 200 stopniach. Po tym czasie usunąć pergamin i fasolki. Ułożyć na blasze pomidorki, skropić oliwą i piec przez 5 minut. W małym rondlu roztopić masło, wsypać mąkę i smażyć przez 5-8 minut, mieszając. Stopniowo wlewać mleko, gotować przez kolejne 5 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać oba rodzaje sera, starannie wymieszać. Do każdej terteletki włożyć 2 pomidorki, zalać sosem i wstawić na 15 minut do piekarnika. Wyjąć, przybrać liśćmi bazylii i podawać.

Czym jest Pomidorowe talarki z makiem znaczenie w Słownik P .