Przepis na POMIDORÓWKA Z
SKŁADNIKI DO POMIDORÓWKA Z co to jest
Gotowanie POMIDORÓWKA Z PIECZARKAMI, RYŻEM I PULPETAMI. Składniki do kościach • 20 dag pieczarek •.

Jak ugotować POMIDORÓWKA Z PIECZARKAMI, RYŻEM I PULPETAMI

Definicja POMIDORÓWKA Z PIECZARKAMI, RYŻEM I PULPETAMI: Składniki • 1 i ½ l wywaru ugotowanego na kościach
• 20 dag pieczarek
• 4 pomidory
• 2 torebki ugotowanego ryżu
• cebula
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• kubek śmietanki 18% (20 dag)
• 3 łyżki masła Pulpety:
• 40 dag mięsa mielonego
• jajko
• cebulka
• bułka namoczona w mleku
• mąka
• sól, pieprz, przyprawa kucharek
• olej do smażenia Etapy przygotowania 1. Pulpety: Do mięsa dodaję bułkę, jajko, startą cebulę, do smaku sól i pieprz. Wyrabiam masę mięsną. Formuję malutkie pulpeciki, obtaczam w mące i smażę na oleju. 2. Pieczarki kroję w plasterki, pomidory w większą kostkę, cebulę w kosteczkę i duszę to wszystko na 3 łyżkach masła przez 10 min. na wolnym ogniu. Następnie w szklance zimnego wywaru rozrabiam śmietankę i 2 łyżki koncentratu. Do wywaru dodaję: uduszone pomidory z pieczarkami, ryż i rozrobioną śmietanę. Krótko zagotowuję, solę, pieprzę do smaku, rozlewam do miseczek i dodaję mięsne pulpeciki.

Czym jest POMIDORÓWKA Z PIECZARKAMI znaczenie w Słownik P .