Jak ugotować Pomidorowy ryż
Definicja POMIDOROWY RYŻ: Składniki • Oliwa z oliwek
• 1 duża cebula
• 1 ząbek czosnku
• 300 g ugotowanego ryżu
• 2 lub 3 łyżki koncentratu pomidorowego
• 850 ml gorącej wody Etapy przygotowania 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na średnim ogniu na oliwie w dużym garnku. Dodać ryż, podsmażyć go przez 1 minutę. 2. Do gorącej wody dodać vegetę. W wywarze rozpuścić koncentrat. Całośc wlać do ryżu, zagotować, cały czas mieszając. 3. Kiedy całość zacznie wrzec, dodać oregano, przykryc pokrywką, gaz zmniejszyć do minimum. Gotować przez 25 - 30 minut, często mieszając, aż ryż całkowicie wchłonie wywar. 4. Pod koniec gotowania przyprawić papryką ostrą, słodką, solą i pieprzem. Dodać masło, wymieszać. Podawac na gorąco.
Czym jest Pomidorowy ryż znaczenie w Słownik P .