Przepis na Pomidory w sosie
SKŁADNIKI DO POMIDORY W SOSIE co to jest
Gotowanie Pomidory w sosie rosyjskim. Składniki do malych pomidorow.Sos rosyjski:100 ml oleju.

Jak ugotować Pomidory w sosie rosyjskim

Definicja POMIDORY W SOSIE ROSYJSKIM: Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 30 min.
500 g malych pomidorow.
Sos rosyjski:
100 ml oleju slonecznikowego,
1 lyzka pasty pomidorowej,
50 ml keczupu,
2 lyzki miodu,
1 cebula,
sol, pieprz, estragon.

1. Wybrac male, ladne, jedrne pomidory jednakowej wielkosci. Delikatnie umyc,
sparzyc wrzatkiem, wlozyc na chwile do zimnej wody i obrac.
2. Przygotowac sos. Cebule drobno posiekac. Miod podgrzac, dobrze rozetrzec.
Dokladnie wymieszac sol z pieprzem, estragonem i oliwa. Dodac keczup, lyzke
pasty pomidorowej, miod i posiekana cebule.
3. Pomidory wlozyc do salaterki, zalac sosem i odstawic na 1 godz do lodowki.

Czym jest Pomidory w sosie rosyjskim znaczenie w Słownik P .