Przepis na Poncz grejpfrutowy
SKŁADNIKI DO PONCZ co to jest
Gotowanie Poncz grejpfrutowy na ciepło. Składniki do czerwone wino - 1 butelka rum - 1/2 szklanki.

Jak ugotować Poncz grejpfrutowy na ciepło

Definicja PONCZ GREJPFRUTOWY NA CIEPŁO: Składniki: sok z grejpfrutów - 2 szklanki
czerwone wino - 1 butelka
rum - 1/2 szklanki
czerwone grejpfruty – 2 szt.
cytryna - 1 szt.
cukier - 1 szklanka
goździki - 2 szt.
 
Przygotowanie:
 
Cytrynę i grejpfrut staranie wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Cytrynę pokroić w cienkie plasterki, grejpfruty pokroić na cząstki. Wino zagrzać z cukrem i goździkami, dodać rum, podgrzewać, ale nie gotować, rozpuścić cukier, wyjąć goździki. Do wazy włożyć cząstki grejpfruta wlać sok grejpfrutowy oraz gorące wino z rumem, wymieszać. Szklanki z ponczem dekorować plasterkami cytryny. 

Czym jest Poncz grejpfrutowy na ciepło znaczenie w Słownik P .