Przepis na Poori
SKŁADNIKI DO POORI co to jest
Gotowanie Poori. Składniki do łatweSkładniki na 10 porcji • 225 gram mąki razowej • 1/2 łyżeczki.

Jak ugotować Poori

Definicja POORI: Przygotowanie: 40 min.

Smażenie: 15 min.

Trudność: łatwe


Składniki na 10 porcji

• 225 gram mąki razowej • 1/2 łyżeczki soli • 150 ml wody • 600 ml oleju
Etapy przygotowania

1. Mąkę i sól mieszamy w misce, stopniowo dolewamy wodę i zagniatamy ciasto, dodając coraz więcej wody w miarę potrzeby. Ciasto ugniatamy tak długo, aż stanie się gładkie i elastyczne, po czym odstawiamy je na 15 min. 2. Ciasto dzielimy na 10 porcji, z każdej formujemy w natłuszczonych rękach małe kulki, które kładziemy na oprószonej mąką stolnicy i rozwałkowujemy na cienkie placki. 3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron placuszki do momentu, aż zrobią się złoto-brązowe. Chlebki odsączamy i podajemy na gorąco.

Czym jest Poori znaczenie w Słownik P .