Jak ugotować Pory po grecku
Definicja PORY PO GRECKU: Składniki
8-10 młodych małych porów
2 Pomidory Suszone Conte de Desare, drobno posiekane
3 łyżki Oliwy z Oliwek e.v. Gaea
2 łyżki świeżego soku z cytryny
1 ząbek czosnku
sól i pieprz
1 łyżka posiekanej mięty
Przygotowanie
Odci?ć korzonki i pióropusz porów, zostawiając tylko biał? i jasnozieloną czę?ć i dokładnie umyć. Do teflonowego garnka wlać oliwę, sok z cytryny, ½ szkl. wody, wrzucić czosnek, sól i pieprz i całość zagotować. Wrzucić pory, gotować 10 – 15 minut, aż będ? miękkie. Przełożyć pory na salaterkę, polać sosem w którym się gotowały. Posypać mięt?.
Podawanie
Podawać na zimno lub na gor?co, posypane suszonymi pomidorami.
Czym jest Pory po grecku znaczenie w Słownik P .