Przepis na Pory po grecku
SKŁADNIKI DO PORY PO GRECKU co to jest
Gotowanie Pory po grecku. Składniki do Suszone Conte de Desare, drobno posiekane3 łyżki Oliwy z.

Jak ugotować Pory po grecku

Definicja PORY PO GRECKU: Składniki
8-10 młodych małych porów
2 Pomidory Suszone Conte de Desare, drobno posiekane
3 łyżki Oliwy z Oliwek e.v. Gaea
2 łyżki świeżego soku z cytryny
1 ząbek czosnku
sól i pieprz
1 łyżka posiekanej mięty
Przygotowanie
Odci?ć korzonki i pióropusz porów, zostawiając tylko biał? i jasnozieloną czę?ć i dokładnie umyć. Do teflonowego garnka wlać oliwę, sok z cytryny, ½ szkl. wody, wrzucić czosnek, sól i pieprz i całość zagotować. Wrzucić pory, gotować 10 – 15 minut, aż będ? miękkie. Przełożyć pory na salaterkę, polać sosem w którym się gotowały. Posypać mięt?.

Podawanie
Podawać na zimno lub na gor?co, posypane suszonymi pomidorami.

Czym jest Pory po grecku znaczenie w Słownik P .