Przepis na Pory w cieście
SKŁADNIKI DO PORY W CIEŚCIE co to jest
Gotowanie Pory w cieście. Składniki do dag tłuszczu1/2 łyżeczki proszku do pieczeniasólgałka.

Jak ugotować Pory w cieście

Definicja PORY W CIEŚCIE: 80 dag porów
8 łyżek śmietany
10 dag mąki
2 jajka
8 dag tłuszczu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
gałka muszkatołowa Pory oczyścić, opłukać, odci?ć zielone li?cie tak, aby długość porów wynosiła ok. 15 cm. Wrzucić na osolony wrz?tek i ugotować. Odcedzić, pozostawić na sicie, aż dobrze odcieknie woda. Przygotować ciasto: jajka zmiksować dodając na przemian m?kę i ?mietanę. Na końcu dodać proszek do pieczenia i sól. Pory nabijać na widelec, maczać w cieście i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Układać na ogrzanym półmisku. Oddzielnie podać sos np. grzybowy, pomidorowy.

Czym jest Pory w cieście znaczenie w Słownik P .