Przepis na Porzeczkowy torcik
SKŁADNIKI DO PORZECZKOWY co to jest
Gotowanie Porzeczkowy torcik sernikowy. Składniki do kruchych Masa serowa baza:- 500g twarożku na.

Jak ugotować Porzeczkowy torcik sernikowy

Definicja PORZECZKOWY TORCIK SERNIKOWY: Składniki Przepis  
Spód:
- 150g ciasteczek kruchych
Masa serowa baza:
- 500g twarożku na sernik
- 300g serka homo waniliowego
- 3 łyżki cukru pudru
Zgęszczacz:
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżeczki żelatyny
I warstwa – ciemna:
- 1/2 całej masy serowej
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki mleka
- 150g czekolady deserowej
- 50g czekolady białej
- 3 łyżki kakao
- cukier puder
- 1/2 rozpuszczonej w mleku żelatyny
II warstwa – jasna:
- 1/2 masy serowej
- 1/2 rozpuszczonej w mleku żelatyny
- 150g czekolady białej
- 50g czekolady deserowej
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki mleka
- aromat waniliowy
Galaretka porzeczkowa:
- 1 słoiczek kompotu z czarnej porzeczki z owocami ( 0,33 litra) lub 2 szklanki soku porzeczkowego z
  kartonika i kwaśne owoce takie jak porzeczki czarne, czerwone, wi?nie, czereśnie itp.
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1 szklanka wody przegotowanej

Dno i boki blaszki smarujemy masłem lub wykładamy foli? lub papierem do pieczenia. Na dnie układamy ?ci?le ciastka.
W dwóch osobnych naczyniach rozpuszczamy po 150g każdej z czekolad. Do każdej dodajemy po łyżce masła i dwóch łyżkach mleka.’
Namaczamy 3 łyżeczki żelatyny w szklance mleka. Podgrzewamy mleko tak aby żelatyna się rozpu?ciła. Wlewamy po połowie ciepłego mleka z żelatyna do każdej z czekolad i mieszamy bardzo dokładnie.
Kroimy na drobno po 50g każdej z czekolad. Odkładamy obie osobno.
W misce ucieramy twaróg z serkami homo i cukrem pudrem. Dzielimy masę na 2 czę?ci.
Rozpuszczamy 3 łyżeczki żelatyny w 1 szklance wody i mieszamy z sokiem z porzeczek. Jeśli używamy soku z kartonika to nie używamy wody do rozpuszczania żelatyny tylko 1 ze szklanek soku.
Wkładamy 1 szklankę do lodówki, żeby szybciej zaczęła gęstnieć.]
Na warstwę kakaowa do naczynia z mas? serową sypiemy kakao. Miksujemy aby kakao dobrze się rozprowadziło. Nastepnie wlewamy czekolade deserowa z żelatyna i miksujemy aż się dobrze wszystko poł?czy. Jeśli za mało słodkie dokładamy cukru pudru.
Wylewamy masę na ciastka w tortownicy, posypujemy równomiernie biał? czekolada lekko wciskając w masę i wkładamy do lodówki. Gdy zacznie gęstnieć wykładamy ½ owoców i  wylewamy galaretkę porzeczkową z lodówki. Ponownie umieszczamy w lodówce.
W czasie gdy galaretka porzeczkowa gęstnieje miksujemy drug? połowę masy serowej z biał? czekolad?. Dodajemy aromat waniliowy. Wylewamy masę na galaretke porzeczkowa w tortownicy, posypujemy czekolada deserową lekko ja wciskając i wkładamy do lodówki.
Gdy biała masa się zetnie wysypujemy na nia resztę owoców i wylewamy druga szklankę galaretki.
Wkładamy na noc lub na kilka godzin szczelnie zakryte do lodówki.
Przepis przystosowany do tortownicy 20 cm na wysoki torcik. Można też użyć innej blaszki o podobnych wymiarach.
Smacznego!

Czym jest Porzeczkowy torcik sernikowy znaczenie w Słownik P .