Przepis na Potrawa z kapusty
SKŁADNIKI DO POTRAWA Z co to jest
Gotowanie Potrawa z kapusty i mięsa. Składniki do marchewki 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki cukru 100 g.

Jak ugotować Potrawa z kapusty i mięsa

Definicja POTRAWA Z KAPUSTY I MIĘSA: 1 kg kapusty 4 pory 500 g wołowiny bez kości 4 marchewki 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki cukru 100 g sago 20 g mąki sól, pieprz Mięso cienko pokroić, wymieszać z roztartym czosnkiem, rozpuszczonym w łyżce wody z cukrem, solą i pieprzem. Odstawić na 1h. Mięso włożyć do rondla, podlać mał? ilości? wody, dusić 10 min. Pod przykryciem. Dodać poszatkowaną kapustę, umyte, obrane i cienko pokrojone wzdłuż marchewki, zalać wod?, gotować do miękkości. Osobno ugotować sago na wodzie i dodać do mięsa z warzywami, zagęszczając potrawę łyżką mąki wymieszanej z mał? ilości? wody.

Czym jest Potrawa z kapusty i mięsa znaczenie w Słownik P .