Przepis na Potrawka
SKŁADNIKI DO POTRAWKA co to jest
Gotowanie Potrawka argentyńska z dyni. Składniki do 1 duża posiekana cebula- 2 posiekane ząbki.

Jak ugotować Potrawka argentyńska z dyni

Definicja POTRAWKA ARGENTYŃSKA Z DYNI: - 1 kg wołowiny na gulasz (pokrojonej w kostkę)
- 1 duża posiekana cebula
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 2 duże pomidory pokrojone w kostkę
- 1 duża drobno pokrojona zielona papryka
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka cukru
- 1 szklanka suszonych moreli
- 3 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę
- 3 słodkie ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę
- 2 szklanki bulionu wołowego
- masło
- 1 średnia dynia
- 1/4 szklanki sherry
- 1/2 puszki kukurydzy

Mięso obsmaż na oleju razem z cebul? i czosnkiem. Dodaj pomidory, zieloną paprykę, łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, cukier, morele, oba rodzaje ziemniaków i bulion. Przykryj i du? godzinę. W tym czasie obierz i oczy?ć dynię, mi?ższ pokrój na kawałki, podsmaż na maśle, oprósz solą i pieprzem. Dodaj do mięsa razem z sherry i kukurydz?. Wstaw do piekarnika, piecz godzinę w temp. 160°C.

Czym jest Potrawka argentyńska z dyni znaczenie w Słownik P .