Przepis na Potrawka cielęca 1
SKŁADNIKI DO POTRAWKA CIELĘCA co to jest
Gotowanie Potrawka cielęca 1. Składniki do kapusty100 ml śmietany,żółtko,3 dag masła,3 dag mąki.

Jak ugotować Potrawka cielęca 1

Definicja POTRAWKA CIELĘCA 1: 60 dag cielęciny z kości?,
35 dag włoszczyzny bez kapusty
100 ml śmietany,
żółtko,
3 dag masła,
3 dag mąki,
zielenina,
sól, pieprz,
curry

Mięso umyć, zalać wrz?c? wod?, zagotować i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć, obrać, opłukać, dodać do mięsa pod koniec gotowania. Miękkie mięso wyjąć pokroić na porcje, ułożyć na półmisku. Masło rozgrzać z m?ką, zasmażyć nie rumieni?c, rozprowadzić zimnym przecedzonym wywarem (1 szklanka), zagotować szybko mieszając trzepaczką i gotować około 10 min. Pod koniec gotowania wlać ?mietanę. Żółtko rozetrzeć, wlać trochę sosu, szybko mieszając, dodać posiekaną zieleninę, doprawić, polać mięso. Podawać z ryżem.

Czym jest Potrawka cielęca 1 znaczenie w Słownik P .