Przepis na Potrawka cielęca 2
SKŁADNIKI DO POTRAWKA CIELĘCA co to jest
Gotowanie Potrawka cielęca 2. Składniki do selera naciowego* 2 kwaśne jabłka* ząbek czosnku*.

Jak ugotować Potrawka cielęca 2

Definicja POTRAWKA CIELĘCA 2:
SKŁADNIKI:
* 50 dkg sznycli cielęcych
* 5 łodyg selera naciowego
* 2 kwaśne jabłka
* ząbek czosnku
* szklanka bulionu
* szklanka śmietany
* 2 łyżki soku z cytryny
* 2 łyżki oleju
* łyżka mąki
* sól, pieprz
* curry

PRZYGOTOWANIE:
* Mięso umyć i pokroić w plasterki. Mocno podsmażyć je na oleju.
* Łodygi selera oczyścić z włókien, umyć i pokroić w talarki.
* Do mięsa dodać pokrojonego selara oraz obrany, posiekany czosnek.
* Smażyć kolejne 2-4 minuty, często mieszając.
* Dodać gor?cy bulion.
* Dusić na średnim oginiu, pod przykryciem nie więcej niż 10 minut.
* Jabłka umyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne.
* Dodać do mięsa i dusić 5 minut.
* Poł?czyć ze ?mietaną rozrobioną z m?ką.
* Krótko zagotować.
* Doprawić curry, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
* Podawać z ryżem.

Czym jest Potrawka cielęca 2 znaczenie w Słownik P .