Przepis na Potrawka z
SKŁADNIKI DO POTRAWKA Z co to jest
Gotowanie Potrawka z kurczaka z agrestem. Składniki do 1 słoik (1 l) kompotu agrestowego- 1 żółtko.

Jak ugotować Potrawka z kurczaka z agrestem

Definicja POTRAWKA Z KURCZAKA Z AGRESTEM: Produkty: - porcja rosołowa z kurczaka (3 korpusy)
- 1 słoik (1 l) kompotu agrestowego
- 1 żółtko
- 1 pęczek włoszczyzny
- łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- 2 czubate łyżki gęstej śmietany Wykonanie: Wkładamy do garnka kurczaka i włoszczyznę, zalewamy 2 szklankami wrzątku, solimy. Gotujemy do miękkości 10 - 15 minut.Gotowego kurczaka wyjmujemy z wywaru, wyjmujemy kości. Robimy sos. W rondlu roztapiamy masło, wsypujemy mąkę, mieszamy, ciągle mieszając wlewamy 1 szklankę gorącego wywaru z kurczaka, zagotowujemy. Dodajemy śmietanę i żółtko. Na koniec wrzucamy odcedzony agrest i przyprawiamy do smaku. Zbyt gęsty sos można rozrzedzić, dodając wywaru z kurczaka lub kompotu. Gdy potrawka jest zbyt kwaśna, dobrze jest dodać garstkę rodzynek. Do gotowego sosu wkładamy przygotowanego wcześniej kurczaka. Podajemy z ryżem.

Czym jest Potrawka z kurczaka z agrestem znaczenie w Słownik P .