Przepis na Potrawka z parówek
SKŁADNIKI DO POTRAWKA Z co to jest
Gotowanie Potrawka z parówek i ryżu. Składniki do czerwone papryki szklanka ryżu (surowego) 2.

Jak ugotować Potrawka z parówek i ryżu

Definicja POTRAWKA Z PARÓWEK I RYŻU: Składniki 50 dag parówek 50 dag pomidorów 2 czerwone papryki szklanka ryżu (surowego) 2 szklanki bulionu z kostki sól, pieprz natka pietruszki  Sposób wykonania Parówki obrać z osłonek i pokroić w kostkę lub plasterki. Następnie zrumienić na tłuszczu dodając  wyciśnięty bądż drobno posiekany czosnek. Przełożyć do garnka. Dodac pokrojone papryki oraz sparzone i obrane pomidory pokrojone na kawałki. Zalać to wszystko gorącym bulionem. Wsypać ryż.  Doprawić solą i pieprzem. Zamieszć i zagotować. Dusić na małym ogniu ok. 25 minut (do czasu aż ryż się ugotuje). Podawać posypane natka pietruszki.

Czym jest Potrawka z parówek i ryżu znaczenie w Słownik P .