Przepis na Potrawka z sarny
SKŁADNIKI DO POTRAWKA Z SARNY co to jest
Gotowanie Potrawka z sarny. Składniki do moreli- 1 cebula- 3-4 łyżki oleju- 1 łyżka mąki- 2.

Jak ugotować Potrawka z sarny

Definicja POTRAWKA Z SARNY: 60 dag udĽca sarny (bez kości)
- 12 dag suszonych moreli
- 1 cebula
- 3-4 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina
- 8 ziaren czarnego pieprzu
- 10 jagód jałowca
- sól
- 5 małych okr?głych chlebków (po 1 na osobę)
Marynata:
- 1 marchewka
- 1 cebula
- po kawałku pietruszki i selera
- 1 szklanka czerwonego wina
- 1/4 szklanki octu balsamicznego
- 8 ziaren czarnego pieprzu
- 10 ziaren jałowca


Przygotuj marynatę: warzywa pokrój w plasterki. Zagotuj z winem, pieprzem i jałowcem. PrzestudĽ, poł?cz z octem. Mięso oczy?ć z błon i powięzi, opłucz i włóż do ciasnego naczynia (kamiennego, porcelanowego lub szklanego). Zalej marynat?, odstaw na 2 dni w chłodne miejsce. Wyjmij z marynaty, os?cz i pokrój w kostkę. Morele umyj, namocz (40 minut) w letniej wodzie. Os?cz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Włóż mięso, obsmaż, oprósz m?ką, zalej wywarem. Dodaj jałowiec i pieprz, du? 50 minut. Wino zagotuj i trochę odparuj, dodaj do mięsa razem z morelami. Du? razem jeszcze 10 minut. Potrawkę z sarny podawaj w wydr?żonych chlebkach

Czym jest Potrawka z sarny znaczenie w Słownik P .