Przepis na Powidła śliwkowo
SKŁADNIKI DO POWIDŁA ŚLIWKOWO co to jest
Gotowanie Powidła śliwkowo-dyniowe. Składniki do kgmiąższ z dyni - 1 kgcukier 1 kg Wykonanie.

Jak ugotować Powidła śliwkowo-dyniowe

Definicja POWIDŁA ŚLIWKOWO-DYNIOWE: Produkty: śliwki , najlepiej węgierki - 2 kg
miąższ z dyni - 1 kg
cukier 1 kg Wykonanie: Śliwki wypestkować. Z dyni wyciągnąć środek z pestkami. Pestki ususzyć i zjeść, resztę wyrzucić. Pozostałą część dyni obrać ze skórki, miąższ pokroić na małe kawałeczki . Wszystko włożyć do garnka (ja używam garnek Tefala z teflonową powłoką od środka, wtedy nic mi się nie przypala). Na początku wlać do garnka trochę wody, a potem smażyć ,smażyć i smażyć aż zgęstnieje. Najlepiej robić to po parę godzin przez kilka dni

Czym jest Powidła śliwkowo-dyniowe znaczenie w Słownik P .