Przepis na Poznańskie gołąbki
SKŁADNIKI DO POZNAŃSKIE co to jest
Gotowanie Poznańskie gołąbki. Składniki do 1 kg mięsa mielonego, * 2 woreczki ryżu, * 0,5 kg kaszy.

Jak ugotować Poznańskie gołąbki

Definicja POZNAŃSKIE GOŁĄBKI: SKŁADNIKI: * 1 kg kapusty włoskiej lub białej, * 1 kg mięsa mielonego, * 2 woreczki ryżu, * 0,5 kg kaszy manny, * 3 duże cebule, * 5 jajek. SOS: * 7 szkl. wody, * 4 kostki rosołowe, * 2 puszki koncentratu pomidorowego SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Kapustę poszatkować, wymieszać z kaszą i surowym ryżem, mięsem, solą, pieprzem, cebulą i jajkami. Uformować małe płaskie kotlety, obsmazyć je na gorącym oleju i układać w gąsiorku. Składniki sosu podgrzać i zalać nim kotlety. Piec w piekarniku 220 st. około 1,5 godz - koniecznie szczelnie przykryte. Zamiast pomidorów można zrobić sos z bulionem grzybowym

Czym jest Poznańskie gołąbki znaczenie w Słownik P .