Jak ugotować Pożywna zupa z mięsem
Definicja POŻYWNA ZUPA Z MIĘSEM: 40 dag karkówki wieprzowej
3 cebule
1-2 ząbki czosnku
1,5 kg ziemniaków
1-2 łyżki masła
sól, pieprz
kminek
łyżka mielonej papryki
2 łyżki octu
1-2 łyżki śmietany Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę o boku 2 cm. Cebule obrać, pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w duż? kostkę. Rozgrzać
masło, usmażyć mięso (5 min.), dodać czosnek i cebulę. Smażyć jeszcze przez chwilę. Przyprawić do smaku solą pieprzem i kminkiem. Dodać ziemniaki. Podlać 2 szklankami wody
i przykryć. Gotować 15 min. na małym ogniu.Podlać kolejną szklanką wody, dusić 15 min. pod przykryciem. Wymieszać ze ?mietaną.
Czym jest Pożywna zupa z mięsem znaczenie w Słownik P .